De omgeving

Etivey ligt aan de D956, tussen Montbard en Noyers-sur-Serein. Het gebied is voornamelijk agrarisch en bosgrond. De bossen en velden zijn divers: veel goudkleurige tarwevelden afgewisseld met groene gewassen, zonnebloemvelden en koolzaadvelden.
Het wandelen hier is heerlijk en vooral vrij. Je loopt vanuit het dorp zo het bos in. Nergens staan hekken, je kunt eindeloos langs de kleurrijke velden dwalen. De reeën zien we regelmatig door het hoge tarwe springen.

In de omringende dorpen vindt u een prima aanbod aan bakkertjes, specialiteitenwinkels, supermarkten, restaurants en niet te vergeten de heerlijke streekmarkten. Op de brocantes en vide-greniers (dorpsuitverkoop) is het heerlijk struinen.

De indrukwekkende wijngaarden rondom Chablis en het dorp zelf zijn een bezoek zeker waard. Het feeërieke dorp Noyers-sur-Serein, vermeld in de lijst 50 mooiste dorpen van Frankrijk, is ook een aanrader.

De geoefende fietser zal prima wegkomen in het glooiende landschap. Meer recreatief fietsen kan langs het schitterende Canal de Bourgogne dat zich vanaf Auxerre langs 240 mooie fietskilometers door de Yonne en Côte d’Or richting Dijon uitstrekt. Ancy-le-Franc is het dichtstbijzijnde stadje waar het Canal de Bourgogne doorheen stroomt. Ancy heeft ook een prachtig kasteel, open voor bezoekers.

Enfin, het is maar een greep… We hebben nog niet gerept over de Côte d’Or, waar volgens ingewijden de mooiste wijnen ter wereld vandaan komen, de Champagnestreek, Vezelay, een startpunt van de Camino de Santiago, Flavigny-sur-Ozerain, bekend van de film Chocolat… We vertellen u er wel over.

Chablis ligt op 30 kilometer (prachtige route!)
Noyer-sur-Serein op 13 kilometer
Ancy-le-Franc op 14 kilometer
Voor de diverse streekmarkten hebben wij een handig lijstje liggen

Foto’s